Cursus Machineveiligheid A: Machinerichtlijn en CE-markering

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Machineveiligheid A: Machinerichtlijn en CE-markering

10 januari, 2022

€1095
Cursus Machineveiligheid A: Machinerichtlijn en CE-markering
Tijdsduur: 1 dag
Locatie: Amsterdam
Startdatum: 10-01-2022

In slechts één dag krijgt u tijdens de cursus Machineveiligheid A een compleet overzicht van de Europese richtlijnen voor het veilig werken met machines, de Machinerichtlijn en het uitbrengen van een CE-markering.
-> Leer de eisen uit de Europese richtlijnen en de Machinerichtlijn die van toepassing zijn op machines of productielijnen
-> Pas het stappenplan toe t.b.v. CE-markering
-> Ga aan de slag met praktische voorbeelden

Over de Machineveiligheid A: Machinerichtlijn en CE-markering Iedere machine die binnen de EU op de markt wordt gebracht of gebruikt, dient te voldoen aan de eisen van de Machinerichtlijn. Deze richtlijn stelt prestatie-eisen op het gebied van gezondheid en veilig werken, zowel voor medewerkers als eindgebruikers en consumenten. Aan al deze eisen moet worden voldaan voordat u als fabrikant de CE-markering mag aanbrengen.

De Machineveiligheid A: Machinerichtlijn en CE-markering geeft u in slechts één dag een compleet overzicht van de Europese richtlijnen voor het veilig werken met machines. U leert aan welke eisen uw huidige machinepark en nog te bouwen machines dienen te voldoen. Ook de stappen voor het uitbrengen van een CE-markering komen uitgebreid aan bod. Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de belangrijkste eisen uit de Europese richtlijnen die van toepassing zijn op machines of productielijnen. U bent bekend met de consequenties, inhoud en samenhang tussen de Machinerichtlijn en EMC- en Laagspannings- en arbeidsmiddelenrichtlijn, PED en ATEX. Ook maakt u kennis met het CE-markeren van machines, weet u welke stappen er nodig zijn om de markering aan te brengen en bent u bekend met de noodzakelijke CE-documentatie.

Andere Machineveiligheid cursusmodules en voordelige combinaties: Op het gebied van machineveiligheid biedt Mikrocentrum diverse modules welke, indien gewenst ook in een voordelige combinatie te volgen zijn. Bekijk hier het overzicht De volgende combinaties zijn beschikbaar:
-> Machineveiligheid ABCD: specialist
-> Machineveiligheid ABC: machine veilig ontwerpen
-> Machineveiligheid ABD: veiligheidsbesturingen ontwerpen (PL & SIL)

Hobéon SKO-punten Deze module wordt door Hobéon SKO gewaardeerd met 1 SKO punt.

Programma Tijdens de Machineveiligheid A: Machinerichtlijn en CE-markering wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden en komen de volgende onderwerpen aan bod:
-> Wet- en regelgeving machines en aansprakelijkheid
-> Consequenties van en samenhang tussen Europese richtlijnen (Machinerichtlijn, EMC, Laagspanningsrichtlijn, PED, ATEX en Arbeidsmiddelenrichtlijn) en Europese en nationale normen
-> Waar en hoe normen uitzoeken voor uw machines
-> Stappenplan CE-markering volgens de Machinerichtlijn (MRL)
-> Stappenplan Arbeidsmiddelenrichtlijn (ARL)
-> Handhaving machineveiligheid door Inspectie SZW
-> Eisen aan bestaande en samengestelde machine
-> Wanneer aanpassingen leiden aan een bestaande machine wel of niet tot CE-markering Uitleg van noodzakelijke CE-documenten:

  1. EG-Verklaring van overeenstemming (EG-VVO)
  2. technische Dossier (TD)
  3. gebruiksaanwijzing (GBA)
  4. risicobeoordeling (RB)
  5. slim inkopen van machines en CE-verantwoordelijkheid leggen waar deze hoort

Gegevens

Datum:
10 januari, 2022
Kosten:
€1095

Organisator

Tom Le Blansch
Telefoon
0613808068

Locatie

Okura
Amsterdam, Nederland + Google Maps